Mit lille urteslot på fuldfed muld med egen fabrik.


Brændesmark Urtegaard ligger på et højdedrag med udsigt over Østersøen og Christiansø. I den fede østbornholmske muld avles blandt andet isop, lavendel, kongelys, mynte, kvan, morgenfrue og salvie.

Planterne i de aflange bede kan høstes flere gange om året. Jorden er dyrket biodynamisk siden 1978 og godkendt som økologisk i 1992 af Strukturdirektoratet under Fødevareministeriet.

Haven er omkranset af vilde roser, birk, røn og mirabeller, der giver et rigt fugleliv.

Lægeplanterne tørres straks efter høsten og udvindes i destilleret vand eller olier. Urtegården har eget laboratorium, hvor skønhedesprodukterne blandes, røres og tappes på glaskrukker og flasker.

Fabrikationen finder sted i små serier og er den form for håndværk, som indtil for få år siden blev udøvet på apoteker og skønhedsklinikker.


Fin vin kendetegnes af at være dyrket, fremstillet og tappet samme sted. Brændesmark Urtegaard kan med fuld ret kaldes et »urtechateau«.

Planterne samles i kurve, tørres forsigtigt i træbakker og udvindes i emaljerede gryder og lerkrukker. En røremaskine er vores mest højteknologiske hjælpemiddel.

Når produktionen er begrænset, er der ikke behov for eller råd til kostbare reklamefremstød. Nye kunder kommer ofte på anbefaling fra andre. Personlig kontakt med mangeårige brugere betyder mere end kommercielle markedsundersøgelser.

Den helt igennem positive respons giver arbejdsglæde og mod til at fortsætte med at omsætte naturens gaver til ærlige hudplejemidler.

ELIZABETH LØVEGAL

NATURLIG HUDPLEJE

Bio dyrket lægeplanter af egen avl forædles til ny næring til din hud på urtegårdens lille fabrik.


Information om ægte hudplejemidler uden kemi, uden dyreforsøg og uden kostbar reklame.